top of page

SONJA GORUP ŠPENKO

psihoterapija in spiritualnosti.jpg

Sem radovedno bitje, večna Iskalka :) 

Skozi življenje me je vedno vodila močna želja po raziskovanju človekove psihe in duše.

 

Sem ponosna mama treh odraslih deklet.

Poznana mi je teža in radost materinstva ter priložnost za rast in osebnostni razvoj v partnerstvu in družinski skupnosti.

 

V formalnem smislu se identificiram s poklicem psihoterapevtke in svetovalke. Po duši pa sem vsekakor zdravilka, šamanka, spiritualno bitje z dolgo zgodovino... :)

 

Navdušuje me Energijska Psihologija & Spiritualnost &

Delo z ljudmi. 

Večni izziv mi je najti primeren okvir, s pomočjo katerega bi definirala svojo zemeljsko identiteto, ki bi smiselno opisala moje delo in poslanstvo!

 

V psihoterapevtski praksi kombiniram različne terapevtske pristope v holističnem, energijsko-psihološkem in

psiho-spiritualnem referenčnem okviru.

MOJA TERAPEVTSKA IZHODIŠČA

SINTEZA PSIHOTERAPIJE,

ENERGIJSKEGA ZDRAVLJENJA IN SPIRITUALNOSTI

Mag. psihosocialne pomoči,

Integrativna psihoterapevtka,

Voice Dialogue & Conscious Body facilitator,

Dynamic Energetic Healing Certified practitioner

 

Rojena sem 1961 leta v Ljubljani, soustanoviteljica ter direktorica Sana Vita zavoda, svetovalka in terapevtka. Imam dolgoletne izkušnje vodenja terapevtskih skupin za odrasle in individualnih psihoterapevtskih procesov s posamezniki, pari in družinami. 

 

S psihoterapevtskim in svetovalnim delom se ukvarjam že več kot 25 let. Radovednost in želja po novih načinih psihoterapevtske pomoči, me je vodila na različne body/mind terapevtske seminarje; Core Energetics, Conscious Body, Voice Dialogue, Dynamic Energetic Healing. 

Tokom let sem z udeležbo na izkustvenih seminarjih, delavnicah, konferencah, funkcionalnih izobraževanjih, nabrala stotine edukacijskih ur, ki presegajo uradno šolanje za psihoterapevtko. 

 

Psihoterapevtske modalitete in tehnike, ki jih uporabljam vključujejo, vendar niso omejene le na naslednje: Integrativna psihoterapija; Logoterapija po V.E. Franklu, Osnove Vedenjsko kognitivne terapije; metoda ‘Voice Dialogue’ (dr. Hal, dr. Sidra Stone); delo s telesom po metodi ‘Conscious Body’ (dr. Judith Hendin); energijsko psihološki in šamanistični pristop k zdravljenju ‘Dynamic Energetic Healing’ (Howard Brockman). Slednji uporablja sistematičen terapevtski protokol dela na intenci/nameri, kjer s pomočjo aplikatvne kineziologije in mišičnega testiranja, dobivamo odgovore na zastavljena vprašanja. Sem Večna Iskalka, notranje zavezana vedno novim uvidom in učenjem, zato se bo tudi v bodoče moj okvir dela spreminjal v skladu z mojimi novimi izkušnjami! 

 

Psihoterapevtska obravnava ki jo nudim, je lahko kratkotrajna in fokusirana na reševanje specifičnega problema, ali bolj dolgoročno in dolgotrajno usmerjena v strukturne spremembe na osebnostnem nivoju. V osnovi je moja terapija osredotočena na reševanje problemov in procesno globinsko psihoterapijo. Terapevtske cilje določam skupaj v dialogu in soglasju z vami. 

 

V partnerski terapiji se poslužujem mediacijskih tehnik ter učenja izražanja čustev in aktivnega, pozornega poslušanja med partnerji (Michael Lukas Moeller). 

 

V terapevtskem procesu bom z vašim soglasjem morda uporabila Aplikativno kineziologijo; Dynamic Energetic Healing (DEH), ki vključuje šamanske intervence kot je Frontal Occipital Holding (FOH) ali ‘Držanje glave’; Šamansko potovanje; Molitev; Pomoč spiritualnih zaveznikov; Tapkanje na energijske točke v telesu; EFT tehniko (Emotional Freedom Technique); Ventiliranje čaker idr., kar spada v Energijsko psihološki pristop; ter Meditacijo oz. Vizualizacijo.​​​​​

NEKATERA POJASNILA GLEDE TERAPIJE IN

ENERGIJSKEGA ZDRAVLJENJA

Sprememba, ki jo terapevtski proces - tudi s pomočjo energijskega zdravljenja - prinaša v vaše življenje je globoko nagrajujoča in prinaša nov občutek živosti in energije v vaše življenje. Vsakodnevno se lahko prepričamo o učinkovitosti energijskih in šamanskih tehnik zdravljenja. 

Tokom terapije običajno prihaja tudi do stanj, ki povzročajo nelagodje, kar lahko posameznik dojame kot negativno. V začetku procesa je marsikdo presenečen nad nepričakovanimi občutki ali spomini, ki se lahko pojavijo in ustvarjajo zmedo in nelagodje. Včasih se stanje najprej poslabša, preden se začne obračati na bolje. To je lahko rezultat terapevtskega dela na emocionalnem nivoju ali reševanju problema. To so možna ‘tveganja’ ki jih prinaša terapevtski proces. 

Prvo srečanje je namenjeno zbiranju informacij in pogovoru o vaši stiski. Prediskutiramo lahko tudi vaša eventuelna vprašanja o terapevtskem procesu, tehnikah idr.

 

Tokom uvodnega srečanja bom zbrala čimveč informacij o vaši stiski in težavah, kjer potrebujete psihoterapevtsko pomoč. Poleg tega bom pridobila nekatere informacije s pomočjo formularja, ki ga boste izpolnili in/ali vašega analitičnega življenjepisa. Vse te informacije potrebujem za oblikovanje terapevtskega načrta.

Za več informacij in naročanje na prvo psihoterapevtsko srečanje vas vabim da pokličete.

 041-664-920

bottom of page