top of page

Vizualizacije za zdravljenje traumatskih zapisov v telesu

V septembru 2023 začenjamo ciklus meditacij v mali skupini. Enaindvajset srečanj je namenjeno vsem, ki želite poglobiti stik s seboj in se ponovno povezati s svojim telesom. Začetek predvidoma v torek 5/9/2023 ob 18.45 uri v prostorih Sana Vita zavoda. Posamezno srečanje traja cca. 60 min.

Meditacija v skupini
Meditiranje v skupini ni le vsota vplivov posameznikove energije, je neskončno več...

Simptomi traumatiziranosti in telesni spomin


Traumatizacija pomeni nezaveden zapis v telesu oz. telesno reakcijo, na katero ne moremo vplivati z zavestno voljo. Kljub temu, da se je trauma zgodila daleč nazaj v življenju posameznika, njegovo telo, fiziološke reakcije in čustveno-doživljajski spomin zaznavajo, kot da se nevarni dogodek še vedno odvija TUKAJ IN ZDAJ.  


Trauma ni le enkraten ali večkraten boleč in strašljiv dogodek v življenju posameznika, ki ga lahko tako boleče zaznamuje. Psihoterapevti kot je Bessel Van Der Kolk, opisujejo tudi razvojno odnosno traumo, ki nastane zaradi neustreznega odnosa staršev/vzgojiteljev do otroka tokom odraščanja. Simptomi traumatiziranosti so zelo različni in vključujejo:

 • ponavljajoče epizode podoživljanj travme ali vsiljenih spominov (flashback-i),  

 • nočne more, 

 • psihosomatske bolezni in simptomi

 • prevladujoč občutek otopelosti, 

 • čustveno zavrtost, 

 • odmik od ljudi, 

 • neodzivnost na okolico,

 • nezmožnost uživanja,

 • izogibanje dejavnostim in okoliščinam povezanim s travmo,

 • splošna pretirana vznemirjenost in budnost, 

 • splošna prestrašenost ter nespečnost…

 • anksioznost in depresivnost,

 • samomorilne težnje, ki travmatskemu dogodku sledijo v obdobju od nekaj tednov do več mesecev in let,

 • pri zgodnjih seksualnih zlorabah se lahko razvije motnja seksualne indentitete,

 • zaradi dolgotrajne stiske se kot posledica traumatiziranosti lahko razvijejo različne oblike zasvojenosti (kemične in nekemične oblike)…

Ob napadih panike, anksioznosti, psihosomatskih senzacijah in boleznih, kroničnih stanjih nelagodja v telesu ipd., nam nekontrolirane reakcije telesa hitro porušijo občutek varnosti in zaupanja v svoje telo. V takih trenutkih nič ne pomaga intelektualno prepričevanje, da je vse v redu...

Ker je zapis traumatičnega dogajanja v človeških možganih in psiho-fizioloških reakcijah telesa  nezaveden (implicitni/telesni spomin), do njega ne moremo dostopati preko kognitivnega, zavestnega psihoterapevtskega dela. 


Doživljajski spomin ima svoje zakonitosti,  zato potrebujemo drugačne, doživljajske  in telesne psihoterapevtske tehnike, da lahko zdravimo traumatiziranost.  


Kaj ponuja Vodena vizualizacija


S pomočjo nežnega in ljubečega vodenja v meditativnem stanju, nas vizualizacija pelje v ponovno zavestno povezanost s svojim telesom in učenje predihavanja notranjih bolečih zapisov. S tem vzpostavlja v posamezniku novo fiziologijo, občutenje varnosti bivanja v lastnem telesu, globoko umirjenost ter ljubeče sprejemanje in razumevanje samega sebe. 


Pri terapevtskim delovanju s pomočjo zdravilne vodene vizualizacije se pogosto ni potrebno spomniti traumatičnega dogajanja, da bi prišlo do okrevanja in spremembe. Sprememba se zgodi preko simbolnega naslavljanja traume in dela s telesom.


Vodena vizualizacija odlično dopolnjuje psihoterapevtski proces, zato jo priporočam vsakemu klientu v terapiji.


Dolgoročen terapevtski cilj  zdravilnih vizualizacij je vzpostavit občutek varnosti, povezanosti in zaupanja v svoje telo. V posamezniku ponovno prebuditi radost do življenja in obnoviti življenjsko živost!

Vir za vizualizacije za zdravljenje traume, ki sem jih prevedla in priredila za skupinsko delo, je knjiga Invisible Heroes; Belleruth Naparstek. Belleruth je izjemna psihoterapevtka in intuitivna zdravilka. Med drugim je delala tudi z traumatiziranimi vojnimi veterani. 


Meditacijska skupinska srečanja bodo potekala enkrat tedensko, vsak torek ob 18.45 uri, v prostorih Sana Vita zavoda, Ljubljana.


ZAČETEK V TOREK 5/9/2023Cena ciklusa 21-ih vizualizacij je 357 EUR.


Možno je tudi plačilo na 3 obroke po 119 EUR. Roki plačil posameznih obrokov so: 1. obrok 30/6/2023; 2. obrok 31/7/2023; 3. obrok 31/8/2023

VAŠE MESTO V SKUPINI JE REZERVIRANO OB PLAČILU KOTIZACIJE

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page